İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Sosyal medya fenomeni Ece Ronay T., eski eşi Mehmet B.'nin işyerlerine yönelik 'kurşunlamaya azmettirmek' suçlamasıyla Ronay T. ile birlikte 5 kişi daha gözaltına alındı. Savcılık tarafından "azmettirmek" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılan Ronay T. ve diğer şüphelilere ait cep telefonları ve dijital malzemeler incelenmek üzere el konuldu.

İşte Dilan ve Engin Polat çifti için istenen ceza İşte Dilan ve Engin Polat çifti için istenen ceza

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde uzman kişiler tarafından yapılan adli incelemede, şifreleri kırılan cep telefonları, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar üzerinde detaylı bir analiz gerçekleştiriliyor. İnceleme kapsamında, eski ve yeni tarihli mesaj trafiği ile silinmiş verilere erişilerek, olaya dair daha fazla bilgi edinilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, telefondaki konuşmalar, mesajlar ve diğer dijital içerikler mercek altına alınarak, olayın aydınlatılmasına yönelik deliller elde edilecek. El konulan cihazlar üzerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından, Ece Ronay T. ve diğer şüphelilerin azmettirme suçunu gerçekleştirdikleri günlerde kullandıkları telefon hatları üzerinden baz istasyonları karşılaştırılacak ve olası bağlantılar ortaya çıkarılacak.