Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarda Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararına sert tepki gösterdi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bazı kararları da eleştirerek, bu tür kararlara sessiz kalmamaları gerektiğini belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Fırat Çakıroğlu’na hakaret eden CHP’li Simge Eldeniz başkan yardımcısı olarak atandı Fırat Çakıroğlu’na hakaret eden CHP’li Simge Eldeniz başkan yardımcısı olarak atandı

"FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor. Biz FETÖ'nün iç yüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız.

Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi'nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK'yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine üzerine giriyoruz, gideceğiz. Danıştay'da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız."