Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Beylikdüzü'nde gerçeğe aykırı reçete düzenleyen 18 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında SGK başmüfettişi tarafından hazırlanan rapora göre, Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ve eczacılar, herhangi bir tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları sahte reçetelerle faturalandırarak yaklaşık 5 milyon lira kamu zararı oluşturdu.

Fırat Çakıroğlu’na hakaret eden CHP’li Simge Eldeniz başkan yardımcısı olarak atandı Fırat Çakıroğlu’na hakaret eden CHP’li Simge Eldeniz başkan yardımcısı olarak atandı

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, eski eczacı kalfasının organize ettiği skandalın, hastane içindeki doktorlar ve eczacılar aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Sahte reçetelerin, yüksek miktarda maddi kazanç elde etmek amacıyla düzenlendiği ve SGK'ye faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede, sahte reçetelerin düzenlendiği tarihlerde hastane yakınlarında telefon baz kayıtlarının olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, eski eczacı kalfasının doktorlarla koordineli bir şekilde gerçeğe aykırı reçete düzenleme sürecini kamera kayıtlarıyla belgelendiği tespit edildi.

Banka hareketleri incelendiğinde, sahte reçeteler sonucunda maddi kazanç elde eden şüphelilerin hesap hareketleri ortaya çıktı. Ayrıca, daha önce ele geçirilen yasa dışı ilaçlar ile hastanede reçete edilen ilaçların seri numaralarının aynı olduğu belirlendi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında 4 doktorun da bulunduğu 39 zanlı gözaltına alındı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, aralarında 3 doktor ve eczacının da bulunduğu 18 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 21 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.