Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlar hüzünlü... Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlar hüzünlü...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu temaslar kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafının talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Azerbaycan ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve COP29 gibi konular ele alındı.

Görüşmede Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP29) önemi vurgulandı. Blinken, Azerbaycan ve ABD arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için fırsatlar olduğunu belirtti ve COP29'un başarılı geçmesi ile Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanmasına katkıda bulunmayı arzuladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD'nin bu konudaki desteklerini takdirle karşıladığını belirterek, "Azerbaycan barış sürecine kararlıdır ve bir an önce barış anlaşmasının imzalanması ulusal çıkarlarımıza uygundur. Bu yöndeki çabalarından dolayı ABD'ye ve özellikle sizin şahsınıza teşekkür ediyorum" dedi. Görüşmede bölgesel bağlantılar, ulaşım, Orta Koridor ve ilgi duyulan diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.