ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa edeceği açıklamasına sert tepki gösterdi. Arjantin'de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda basın toplantısı düzenleyen Blinken, İsrail'in bu kararına "hayal kırıklığı" ifadesiyle yanıt verdi.

Blinken, "Hayal kırıklığına uğradık. Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat yönetimler altında yeni yerleşimlerin, kalıcı bir barışa ulaşılmasına engel olduğu uzun zamandır süregelen bir ABD politikasıdır. Ayrıca uluslararası hukuka da aykırıdır." dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze açıklaması Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze açıklaması

ABD yönetiminin, yerleşim alanlarının genişletilmesine karşı olduğunu ve Gazze Şeridi'nin topraklarının küçültülmemesi gerektiğini vurgulayan Blinken, "Bize göre bu durum, İsrail’in güvenliğini güçlendirmez, sadece zayıflatır. Gazze terörizm için bir platform olamaz. İsrail'in Gazze'yi yeniden işgali söz konusu olmamalıdır. Gazze topraklarının büyüklüğü azaltılmamalı." ifadelerini kullandı.

Blinken, uluslararası topluma, İsrail'in yerleşim politikasına karşı birleşik bir duruş sergileme çağrısında bulunarak, bu politikanın barış sürecine zarar verdiğini vurguladı.