Ege'de deprem! Ege'de deprem!

Danıştay'ın, 'FETÖ ile irtibatlı' oldukları iddiasıyla meslekten ihraç edilen 450 hakim ve savcı hakkında göreve iade kararı almasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi sonrasında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti. TRT'nin haberine göre HSK, Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 isim hakkında yeni bir inceleme başlattı.

Danıştay ise FETÖ irtibatı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar arasında dava açanların sayısını açıkladı. Buna göre, 5 bin 112 hakim ve savcıdan 3 bin 799'unun dava açtığı belirtildi. Açılan davaların sonuçlarına dair bilgiler de paylaşıldı. 435 davada işlemin iptaline karar verilirken, 3 bin 799 davada ret kararı alındı. Bu kararlara yapılan temyiz başvurularının ise 3 bin 448'inin karara bağlandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın göreve iade kararı üzerine Mısır ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamalarda, bu kararın yanı sıra Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları da 'hazmedemediğini' belirtmişti. HSK'nın yapacağı inceleme sonucunda, Danıştay'ın kararı ve Erdoğan'ın tepkisi arasındaki gerginlik daha net bir şekilde ortaya çıkabilir.