Amerikan bilgisayar, yazıcı ve baskı sistemleriyle donanım üreticisi HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, sektöre dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Gündem Teknoloji programına katılan Urçar, dünya genelinde kişisel bilgisayar pazarının yüzde 14 küçüldüğü bir dönemde, Türkiye'de sektörün büyüme kaydettiğini belirtti. Tüketici bilgisayar pazarının yüzde 36, kurumsal bilgisayar pazarının ise yüzde 16 büyüdüğünü ifade eden Urçar, Türkiye'deki kişisel bilgisayar pazarının 2.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını ve adet olarak 3 milyon adede ulaştığını paylaştı. Globalde bilgisayar pazarının 225 milyar dolar büyüklüğe ulaştığına dikkat çeken Urçar, Türkiye'deki büyümenin oldukça olumlu bir tablo çizdiğini belirtti.

WhatsApp'a yeni özellik WhatsApp'a yeni özellik

Tüketici elektroniği sektöründeki fiyat eğilimine değinen Serdar Urçar, yapay zekanın sektördeki mega bir trend olduğunu vurguladı. Üretken yapay zekanın kişisel bilgisayarlarda ciddi bir büyüme sağlamasını beklediklerini belirten Urçar, Türkiye'de bu yıl seçim sonrası ilave mali sıkılaştırma tedbirleri nedeniyle pazarda yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir daralma öngördüklerini ifade etti. Yazıcı tarafında ise fiyatların daha sabit kalmasını beklediklerini söyleyen Urçar, yapay zeka konusunda misyonlarının bulunduğunu belirtti.

Urçar, "Bu yıl bilgisayarlarda TL bazında yüzde 25 civarı fiyat artışı bekleniyor. Yapay zeka misyonumuz var. Yazıcı tarafında ise fiyatlarda yüksek artış beklemiyoruz. Fiyatlar sabit kalacaktır." dedi. Bu açıklamalarla birlikte, HP Türkiye'nin sektördeki beklentilerini ve stratejilerini paylaşmış oldu.