İsrail'in saldırgan siyaseti sadece Müslümanları değil Hristiyanları da hedef alıyor. İsrail’in kritik önemde gördüğü Golan Tepelerinde işgal öncesinde yüzde 12 Hristiyan yaşarken şuanda bölgede yalnızca iki Hristiyan aile kaldı.

İran Lideri Reisi'den misillemeye tek cümlelik yanıt İran Lideri Reisi'den misillemeye tek cümlelik yanıt

Golan Tepeleri'ni İsrail için önemli kılan etkenlerin başında güvenlik ve su geliyor. Bölge güvenlik açısından gözardı edilemeyecek kadar jeostratejik bir konumda ve zengin su yataklarına sahip. İsrail toplam su ihtiyacının üçte birini Şeria Nehri ve Golan Tepeleri'ndeki su kaynaklarından temin ediyor.

Bölgenin en yüksek noktalarından biri olan ve Şam'a sadece 60 kilometre uzaklıkta bulunan Golan Tepeleri'ni elinde tutan İsrail, bu sayede komşu ülkelere karşı büyük bir stratejik avantaj sağlıyor.

Uluslararası hukuka göre Suriye toprağı olan ancak fiilen İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'nin bu iki ülke dışında Lübnan ve Ürdün'le de sınırı bulunuyor.

Yahudilere ait kutsal metinlerde birçok kez Golan bölgesine atıfta bulunulması da bölgeyi çoğu dindar Yahudi'nin gözünde kutsallaştırıyor.

Bu tür nedenlerle İsrail iç siyasetinde de önemli bir yer tutan Golan Tepeleri, İsrail tarafından "ülkelerinin vazgeçilmez bir parçası" olarak görülüyor.

İsrail 1967 yılında Golan Tepelerini işgal etmişti ve o yıllarda nüfusun yüzde 12’si Hristiyan’dı. Oysa şimdi Golan Tepeleri’nde yalnızca 2 Hristiyan aile kaldı. (TRT HABER)