Çocuklarımız suç batağında! Çocuklarımız suç batağında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Ankara'da düzenledikleri ortak basın toplantısında, önemli açıklamalara ve işbirliği vurgularına yer verildi. Erdoğan, Arnavutluk'ta üç ay gibi kısa bir sürede inşa edilen hastanenin tamamlandığını duyurarak, bu başarının kendileri için önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arnavutluk'ta 3 ay içinde bir hastane inşa edeceğimizin müjdesini ve sözünü vermiştik. Bu konuda Sayın Rama ile iddiaya girmiştik. Hamdolsun 3 ay gibi rekor sürede hastanemizi inşa ettik. Arnavutluk'un her bölgesinden gelen hastaların şifa bulduğu bu hastaneyi birlikte işletmeye devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Rama ise, Erdoğan'a teşekkür ederek, "Sizin söylediğiniz söz gerçekleştirilir. Verilen sözler tutulur. Arnavutlarla yaptığınız bu iddiayı kazandınız. Size alenen teşekkür etmek istiyorum." şeklinde konuştu. Rama, hastane inşası sürecindeki Türk yardımının Arnavutluk halkına büyük bir destek sağladığını ve Türkiye'nin bölgesel bir lider olarak önemli bir rol oynadığını belirtti.

Toplantıda ayrıca Türkiye ve Arnavutluk arasındaki stratejik işbirliği, ticaret hacminin artırılması, FETÖ ile mücadele, savunma sanayi işbirliği gibi konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası meselelere dair de görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğan ve Rama, dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve bölgesel istikrarın korunması konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.