Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İstanbul'un Sarıyer ilçesinden aday gösterdiği Mustafa Oktay Aksu, parti içinde tartışmalara sebebiyet verdi. Sarıyer Belediyesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e açık çağrıda bulunarak, ilçedeki anket sonuçlarına göre en düşük sıralamada bulunan Aksu'nun adaylığına tepki gösterdi.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP lideri Özgür Özel ile Merkez Yürütme Kurulu (MKY) ve Parti Meclisi (PM) üyelerine hitaben, 31 Mart 2024 seçimlerine az bir süre kala yapılan aday belirme sürecinin şeffaf olmadığı ve kamuoyu anketlerine dayanmadığı savunuldu.

Açıklamada, Sarıyer'de aday adayları arasında Şükrü Genç, Erol Aydın, Serdar Sarıakçalı ve Dr. Cengiz Alp'in yer aldığı belirtilerek, bu aday adaylarının görüşlerine de yer verildi. Belediye, Sarıyer'de anket sonuçlarına göre en düşük sıralamada bulunan Mustafa Oktay Aksu'nun adaylığının, hem parti içinde hem de ilçede tepkilere yol açtığını ifade etti.

Cemil Çiçek'ten AKP'ye: Gereğini yapmak şart! Cemil Çiçek'ten AKP'ye: Gereğini yapmak şart!

Açıklamada ayrıca, Sarıyer'de CHP'nin 15 yıllık iktidarının kaybedileceği iddiasıyla, parti tabanının ve ilçe halkının öfke ve şaşkınlık içinde olduğu belirtildi. Sarıyer Belediyesi, CHP Genel Merkezi'nden kararın gözden geçirilmesini talep etti ve partinin Sarıyer'deki seçimlerdeki şansını yükseltmek adına daha dikkatli bir aday belirleme süreci çağrısında bulundu.

Mustafa Oktay Aksu, 1966 yılında Ordu'da doğmuş olup, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunudur. Daha önce çeşitli görevlerde bulunan Aksu, 27. Dönem milletvekili seçimlerinde CHP'den İstanbul milletvekili adayı olmuştu.