Denizli merkezli Türkçü Milliyetçi 'Yeni Ufuk Dergisi', "Yeni Ufuklara Doğru" sloganı ile Türk dünyasını düşünce, fikir, edebiyat ve kültür birliğinde birleştirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenliyor. "Türk Dünyası Paneli ve İmza Şöleni" adı altında gerçekleşecek etkinlik, 24-25 Şubat 2024 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde iki gün boyunca devam edecek.

Türk Dünyası Paneli (24 Şubat 2024 Cumartesi):
Etkinlik, 24 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'te Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak. Panelde Türk dünyasını temsil eden bilim insanları, toplum ve kanaat önderleri, STK başkanları, şair-yazarlar ve insan hakları aktivistleri yer alacak. Panelin iki oturum halinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

1. Oturum (Başkan: Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun):

Zafer Karatay: Emel Kırım Vakfı ve KMM Türkiye Temsilcisi
Ahmet Zeki Bulunç
Işık Sadık Ahmet: Batı Trakya Türkleri
Hamit Göktürk: Doğu Türkistan Vakfı Eski Başkanı
Doç. Dr. İsmail Türkoğlu: Sultan II. Abdülhamit ve Türk Dünyası
2. Oturum (Başkan: Prof. Dr. İsmail Türkoğlu):

Akil Samedbeyli: Azerbaycan
Erşat Salihi: Irak Parlementosu Kerkük Milletvekili
Tarık Sulo Çevizci: Suriye Bayır Bucak Türkmenleri Temsilcisi
Rahim Cevadbeyli: Güney Azerbaycan Temsilcisi
Türk Gençliği Paneli (25 Şubat 2024 Pazar):
Etkinliğin ikinci günü, 25 Şubat Pazar günü saat 13.00'te PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Türk gençliğinin meseleleri konuşulacak ve Atatürk ve Ziya Gökalp anılacak.

Kitap İmza Şöleni (25 Şubat 2024 Pazar):
Etkinliğin finalinde, 25 Şubat Pazar günü saat 14.00'te PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde kitap imza şöleni düzenlenecek. Bilim insanları, şairler ve yazarlar kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla buluşacak.

Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlar hüzünlü... Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanlar hüzünlü...

Ayrıca, Doğu Türkistanlı Araştırmacı Yazar Hamit Göktürk'ün 24 Şubat Cumartesi günündeki panelde "Çin İşgalindeki Doğu Türkistan ve Güncel Sorunları" başlıklı bir sunum yapacağı ve Türk Dünyası Paneli'nde Doğu Türkistan'ın gündeme getirileceği belirtilmiştir.

Etkinlik, Türkiye ve Türk dünyasından kıymetli hocaların katılımı ile gerçekleşecek ve "Yeni Ufuklara Doğru" vizyonuyla Türk dünyasının bir araya gelmesini hedefliyor.