İzmir'de Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı'nın, kâr payı dağıtma vaadiyle çok sayıda kişiden 5 milyar lira dolandırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dolandırıcılık suçlamalarıyla yakalanan Ocakçı'nın, AKP'li isimlerle olan ilişkileri de gün yüzüne çıktı.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın, geçen yıl nisan ayında Ocakçı ile birlikte Çiğli'de Harmandalıspor'un maçını izlediği ve futbolcularla fotoğraf çektirdiği görüntüler ortaya çıktı. Ocakçı'nın, AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile de futbolcularla birlikte fotoğrafları olduğu belirtildi.

Ocakçı'nın, İzmir'in "Seçil Erzan"ı olarak bilindiği ve dolandırıcılık suçlamalarıyla birlikte AKP'li isimlerle yakın ilişkiler içinde olduğu vurgulandı. Bu durum, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş bir yankı buldu.

Tokat'ta 5.7'lik deprem! Tokat'ta 5.7'lik deprem!

Dolandırıcılık suçlamalarının yanı sıra, daha önce özel kalemi/danışmanı olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu'nun otomobilinde uyuşturucu kullanırken kaydedilen görüntülerin de gündemde olduğu belirtildi. Ayvatoğlu'nun geçmişte Hamza Dağ'la olan ilişkisi ve bu görüntülerin sosyal medyada tartışma yarattığı biliniyor.