İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm uygulamalarına destek sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir karar, hak sahiplerine önemli imkanlar sunuyor.

Karara göre, İstanbul'daki kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yeni yapılarda hak sahiplerine konut için 700 bin TL'ye kadar hibe ve kredi, bir iş yeri için 350 bin TL'ye kadar hibe ve kredi verilebilecek. Ayrıca, diğer yapılar için her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye ve her bir iş yeri için 700 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak.

Tahliye için ise maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine bir kereye mahsus karşılıksız 100 bin TL tahliye desteği sunulacak. Ancak, riskli yapının bulunduğu parsellerde üretilecek projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının, mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi durumunda hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'un kentsel dönüşümü için başlattığımız 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında vereceğimiz destek paketi yürürlüğe girdi. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul'un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi