Milyonlarca veli ve öğrencinin beklediği ara tatillerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) önemli bir açıklama geldi. MEB, kasım ve nisan aylarındaki ara tatillerde herhangi bir değişiklik yapmayacak. Ancak, Sabah gazetesinin haberine göre, Bakanlık eğitim-öğretim iş günlerini artırmak için bir çalışma başlattı.

Yapılması planlanan düzenlemeyle eğitim-öğretim iş günlerinin 180'den 200'e çıkarılması amaçlanıyor. Bu değişiklikle öğrencilerin okula gitme süreleri uzatılacak, ancak ara tatillerde bir değişiklik yapılmayacak.

Öğrencilerin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda daha uzun bir süre okula gitmesi hedefleniyor. Daha önce açıklanan takvime göre, yeni eğitim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Yaz tatili süresinin kısaltılmasıyla eğitim-öğretim iş günlerinin 200'e çıkarılması planlanıyor.

Şu anki duruma göre, Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü birinci dönemde 90, ikinci dönemde de 90 olmak üzere toplam 180 gün. Eğitim iş günü resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılarak hesaplanıyor. Yapılacak düzenleme ile bu sayı 200 güne çıkarılacak ve öğrenciler daha fazla gün okula gidecek.

Otobüsün içinde tuvaletini yaptı, yaka paça dışarı atıldı! Otobüsün içinde tuvaletini yaptı, yaka paça dışarı atıldı!