CHP'de istifa eden Gürsel Tekin, İBB adayı olacak iddialarına yanıt verdi.

Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulunan Tekin, "Kesinlikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olmayacağım" diyen Tekin, "Esenyurt'la ilgili de bir talep açmış değildim bana bu konuda bir teklif getirmişlerdi. Ancak bu işin olup olmayacağı konusunda hiçbir bilgi vermediler, siz adayımız değilsiniz demediler. Hiçbir şekilde sonrasında ben de temas kurmadılar. Ben de bir aydır genel merkezden kimseye erişemiyorum" ifadelerini kullandı.

CHP’de uzun yıllardır siyaset yapan partinin önemli isimlerinden biri olan eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu.

Özgür Özel, Erdoğan ile görüşecekleri tarihi açıkladı Özgür Özel, Erdoğan ile görüşecekleri tarihi açıkladı

Partisinin Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştığını savunan Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır. Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış, İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür" ifadelerini kullanmıştı.