Devlet Bahçeli 'Dem Parti kapatılsın' dedi Devlet Bahçeli 'Dem Parti kapatılsın' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı açıklanmadı. Toplantıda ismi okunmayan Savaş'ın, salonda yer almaması ve kürsüye çıkarılmaması dikkat çekti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in, toplantı öncesinde Lütfü Savaş'ı arayarak adaylığının açıklanmayacağını ve genel başkanın kendisiyle görüşmek istediğini söylediği iddia edildi. Bu nedenle Savaş'ın toplantıya gitmeme kararı aldığı belirtildi.

Son dönemde Lütfü Savaş'ın adaylığıyla ilgili tartışmaların yaşandığı ve Savaş'a başka siyasi partilerden adaylık teklifi alabileceği ifade edildi. Ayrıca, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruduğu ve adaylık için başvuruda bulunma konusunda bir taktik uygulanabileceği belirtiliyor.

Lütfü Savaş'ın adaylığının belirsizliği, CHP içindeki krizi derinleştirirken, yakın çevresi ve kaynaklar, Savaş'ın durumunun önümüzdeki günlerde netlik kazanabileceğini ifade ediyor.