Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında CHP içinde dolaşan bir iddiayı paylaştı. "CHP’de aslında ne yaşanıyor" başlıklı yazısında Pehlivan, CHP'deki bazı önemli isimlerin İstanbul'un kaybedilmesini istediğini öne sürdü. Yazısında, "Kılıçdaroğlu’nun karşısında birleşen birçok kişi şimdi memnun değil durumdan. Ama bakıyorsunuz, memnuniyetsizliğin nedeni belediye adaylığına kendilerine yakın isimlerin seçilmemesinden..." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, CHP koridorlarında uzun yıllardır bu iddiayı duyduğunu belirterek, "Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği koltuğa oturmak için, İstanbul’u yeniden yağma düzenine sokmayı arzulayanlar vardı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi

Yazısında CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a da yer veren Pehlivan, yerel seçim sonrası olağanüstü kurultay iddialarını sorguladığını ve Başarır'ın "İstanbul'dan Ankara'ya kadar tüm illeri yine alacağız. Ona rağmen kurultaya gitmek isteyenler olacaktır. İşte tüzük orada..." şeklinde yanıtlar aldığını paylaştı.