İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. "Kafes-42" adı verilen operasyon kapsamında 12 şüpheli suç örgütü üyesi kıskıvrak yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarına dair yaptığı açıklamada, "Elebaşılığını Kırmızı Bülten ile aranan Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütüne karşı İstanbul'da Jandarma bölgesinde gerçekleştirilen Kafes-42 operasyonu sonucu 12 örgüt üyesinin yakalandığını" belirtti.

Beypazarı maden suları yasaklandı! Beypazarı maden suları yasaklandı!

Bakan Yerlikaya, suç örgütünün kabarık dosyasına dair şu detayları paylaştı: "Suç örgütü, firari lideri Beratcan Gökdemir'in talimatları doğrultusunda, yurtdışında bulunan elebaşından telefon yoluyla aldıkları talimatlarla faaliyet gösteriyordu. Sözde 'tahsilat' adı altında mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uygulayan örgüt, silahla adam yaralama ve uzun namlulu silahlar kullanarak ev ve işyerlerini kurşunlama gibi suçlara karışmıştır."

Operasyon sonucunda AK-47 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca ele geçirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Jandarma birimlerini tebrik etti ve "Allah ayaklarına taş değdirmesin" dileğinde bulundu. Bakan Yerlikaya ayrıca, "Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" şeklinde kararlı bir duruş sergiledi.