Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, mevsimlerin örtüşmemesi nedeniyle Türkiye'nin turizm konusunda destek olabileceğini belirtti. Suudi Arabistan'ın kış aylarında turizm mevsimine sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin inşaat sektöründeki birikimi sayesinde Suudi Arabistan'da turistik tesislerin yapılmasına ve işletilmesine katkıda bulunabileceğini söyledi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin tur operatörleri aracılığıyla Suudi Arabistan'a turist götürmeye de yardımcı olabileceğini belirtirken, bu işbirliğinin her iki ülkenin menfaatine olacağını ifade etti. Türkiye'nin turizmde dünya sıralamasında önemli bir yerde olduğunu ve bu alandaki birikiminin Suudi Arabistan'a destek sağlamada etkili olabileceğini sözlerine ekledi.

Mehmet Şimşek'ten zam iddialarına yanıt Mehmet Şimşek'ten zam iddialarına yanıt

Ayrıca, Bakan Şimşek, Türkiye'nin hizmet ihracatını büyütme amacında olduklarını ve bu alandaki desteklerini vurgulayarak, hizmet ihracatına sağlanan yüzde 80 matrah indirimini önemli bir adım olarak değerlendirdi.