Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kamuda yeni dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kamuda yeni dönem

FETÖ, Türkiye'de faaliyet gösterdiği dernekler aracılığıyla insanları dolandırmak ve paraları örgütün çıkarları doğrultusunda kullanmakla suçlanmıştı. Şimdi ise, Almanya merkezli 'Time to Help eV' adlı yardım kuruluşu üzerinden aynı yöntemi kullanmaya başladığı belirlendi. Bu dernek, insani yardım faaliyetleri için topladığı paraları FETÖ'nün mahrem faaliyetlerine aktarmakla suçlanıyor.

FETÖ'nün Türkiye'deki yardım dernekleriyle benzer bir yöntemle insanları dolandırdığı 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ortaya çıkmıştı. Konya'da yürütülen bir soruşturmada ifade veren gizli tanık, FETÖ'nün kurduğu Kimse Yok Mu Derneği üzerinden yaşanan dolandırıcılıkları açıklamıştı.

Almanya'da 2006 yılında kurulan 'Time to Help eV', sözde uluslararası yardım derneği olarak faaliyet gösteriyor. Ancak, dernek aracılığıyla toplanan paraların bir kısmının su kuyusu açma gibi insani yardım faaliyetlerinde kullanıldığı, geri kalanının ise FETÖ'nün kasasına aktarıldığı belirlendi. Bu yöntemle 6 Şubat depremi için toplanan yardım paralarının da örgüt üyelerine ulaştırıldığı tespit edildi.

Dernek, yardım faaliyetleri adı altında düzenlediği organizasyonlarda toplanan paraların bir kısmını gerçek yardım sahiplerine ulaştırırken, büyük bir kısmını FETÖ'nün kasasına aktarıyor. Ayrıca, Türkiye'den kaçmak isteyen örgüt mensuplarına da Time To Help yetkilileri vasıtasıyla yönlendirme yapılıyor ve gizlice ilave yardımlar da yapılabiliyor.