G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, diplomatik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Venezuela'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Venezuela'nın başkenti Karakas'ta, Miraflores Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeye, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu da katıldı.

Ticaret Bakanı Bolat, "İsrail ile silah ticareti" iddiaları hakkında konuştu Ticaret Bakanı Bolat, "İsrail ile silah ticareti" iddiaları hakkında konuştu

Fidan'ı saray girişinde Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil karşıladı. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile gerçekleştirdikleri toplantının harika olduğunu ifade etti. Maduro, Türkiye ile sıkı bir çalışma gündemi, somut anlaşmalar ve ortak refah için güçlü bir dostluğu pekiştirdiklerini belirterek, bu yolda birlikte devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Maduro, görüşmeye dair fotoğrafları paylaşarak, "Kardeş halk Türkiye ile başarılarla dolu güçlü bir dostluğu pekiştiriyoruz." dedi. Görüşmede, iki ülke arasında gerçekleşen anlaşmalar ve ortak projelerin yanı sıra, bölgesel ve küresel konulardaki iş birliği imkanları da ele alındı.