Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması için Aylin Kotil'e teklif götürdüğü ortaya çıktı. Hatay için adaylık iddiasına dair konuşan Aylin Kotil, “Evet aldım. Çok detay anlatmayayım ama böyle bir teklif aldığımı söyleyeyim” dedi.

Aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener ilk kez görüntülendi Aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener ilk kez görüntülendi

Kotil, teklifi reddettiğini ve nedenine dair şu açıklamayı yaptı: “Hatay çok büyük acılar yaşadı. Çok farklı bir yer. Büyük bir acı var. Ben orayı bilmiyorum. Yolunu yordamını, sokağını bilmiyorum. O insanlara saygısızlık olur diye düşündüm açıkçası. O yüzden kabul etmedim. Orayı bilen birinin orayı yönetmesi gerektiğini düşündüm. Farklı bir yer Hatay. Başka bir yere benzemiyor geçen sene yaşanan depremden dolayı. Farklı hassasiyetleri olan bir yer. Oraya dışarıdan birinin aday yapılmasını doğru bulmuyorum.”

Kotil, CHP'li yetkili tarafından arandığını ve teklifi aldığını belirtirken, ismi verilmeyen yetkili için, “Özgür Bey’e çok yakın biri aradı” dedi.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'a yönelik tepkiler sebebiyle aday değişikliği gündeme gelmiş, AHBAP Başkanı Haluk Levent'e teklif götürüldüğü ortaya çıkmıştı. Haluk Levent de adaylık teklifi aldığını doğrulamış, ancak kabul etmediğini belirtmişti. CHP ise resmi bir adaylık teklifinin yapılmadığı yönünde açıklama yapmıştı.