Son günlerde gündemde sıkça yer bulan çalışma saatleri düzenlemesi, Türkiye'nin önde gelen günlük gazetelerinden Sabah'ın haberine konu oldu. Hükümetin planladığı düzenlemeye göre, haftalık çalışma saatleri 45'ten 40'a indirilecek. Bu, Türkiye'de 1936 tarihli İş Yasası ile belirlenen haftalık 48 saatlik çalışma süresine önemli bir revizyon getirecek.

Şu anki mevcut düzenlemelere göre, basın ve denizcilik sektöründe haftalık çalışma süresi 48 saat, diğer sektörlerde ise 45 saat olarak belirlenmiş durumda. Ancak, yeni düzenleme ile birlikte tüm çalışanların haftalık çalışma süreleri 35-40 saat arasında olacak şekilde düşürülecek.

Tokat'ta artçılar devam ediyor! Tokat'ta artçılar devam ediyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız" demişti. Yeni düzenlemeyle birlikte, çalışma saatleri, yıllık izinler ve ücretler gibi konularda yeni haklar geliştirilirken, mevcut haklar da korunacak. Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik mevzuatının değişen iş gücü piyasası koşullarına daha uyumlu hale getirilerek kayıt dışı istihdamla mücadele edileceğini vurgulamıştı.