Barry Keoghan, "Saltburn"ün başarılı performansının ardından Johan Renck'in yönetmenliğini üstlendiği ve Saddam Hüseyin'in son günlerini konu alan "Amo Saddam" filminde başrolde yer alacak. Beyazperde'nin haberine göre, Will Bardenwerper'in çok satan kitabı 'The Prisoner in His Palace'dan uyarlanacak olan filmde Keoghan, devrilen Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle yargılanması sürecinde onu korumakla görevli bir Amerikan askerini canlandıracak.

Şarkıcı Emir Yeşil hayatını kaybetti Şarkıcı Emir Yeşil hayatını kaybetti

Darby Kealey'nin senaryosunu kaleme aldığı film, Amerikan askerinin Saddam Hüseyin'e nasıl yaklaştığını ve bombalanan bir sarayın yüksek güvenlikli hapishaneye dönüştürüldüğü atmosferi ele alacak. Johan Renck, "Amo Saddam"ın sadece tipik savaş filmi öğelerini değil, aynı zamanda hapishane ve korku türlerini içeren, sürükleyici ve özgün bir tasvir olacağını belirtti.

Filmin çekimlerine bu sonbaharda başlanacak olup, Saddam Hüseyin'in rolü henüz belirlenmemiş durumda. Ancak Johan Renck, bölgeden, Arapça konuşan ve rolü gerçekçi bir şekilde canlandırabilecek bir aktörle görüşmelerde bulunduğunu ifade etti. Yapımcılığını Johan Renck ve Michael Parets'in üstlendiği "Amo Saddam"ın, 2006 Bağdat'ının çarpıcı bir portresini sunmayı amaçlayan çekimleri merakla bekleniyor.