Kabine toplantısı bitti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar Kabine toplantısı bitti: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Eski Başbakan Tansu Çiller, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'u desteklediğini açıkladı. Çiller, "İstanbul'u Büyüten Kadınlar Programı"nda Murat Kurum'un konuşmasını dinledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Murat Kurum İstanbul'a büyük bir heyecanla geliyor, İstanbullu bu heyecanı arıyordu. Çok önemli noktalara değindi. İstanbul için hayırlı olsun." dedi.

Programın ardından gazetecilere konuşan Tansu Çiller, Murat Kurum'un İstanbul'a getirdiği heyecandan etkilendiğini belirtti. Çiller, Kurum'un özellikle deprem, ulaşım ve istihdam konularında yaptığı değerlendirmelerin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Çiller, deprem konusuna özel vurgu yaparak, "Bence en önemlisi depremdi. Deprem geliyor İstanbul'a. Ulaştırmada çok büyük zaman kaybediyor İstanbul. İstihdam konusuna değindi. Beni çok heyecanlandırdı. Çünkü gençlerimizin ve kadınlarımızın çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımız istihdamı evladı ve eşi için ister ama kendisi için de ister. Burada ilk kadın kredilerini veren birisi olarak bu beni heyecanlandırdı." şeklinde konuştu.

Çiller, Murat Kurum'un getirdiği önerilere ve çözüm önerilerine güvendiğini belirterek, İstanbul için hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, belediyecilikle bankacılığın birleştirilmesinin İstanbul için büyük bir demokratik açılım olabileceğine inandığını söyledi.