Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 ve 2012 Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının FETÖ üyelerince ele geçirilip dağıtılması, mülakatlarda avantaj sağlanması ve sınav sorularının ele geçirilmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında, 2010 ve 2012 Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi FETÖ üyelerince ele geçirilerek bazı üyelere dağıtıldığının tespit edilmesi üzerine, 2 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ayrıca, 2015 Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu, 2011 Deniz Harp Okulu ve 2014 Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu mülakatlarında, mülakata giren adayların aday numaraları üzerinde kodlama yapılarak avantaj sağlanmasının belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada da 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

PKK yandaşları Almanya'da Türk Başkonsolosluğu'na saldırdı PKK yandaşları Almanya'da Türk Başkonsolosluğu'na saldırdı

FETÖ'nün 2011-2013 yılları arasında yapılan KPDS, ALES, ÜDS ve YDS sorularını sınav öncesi ele geçirdiğinin tespiti üzerine başlatılan soruşturmada ise 12 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin, FETÖ'ye ait evlerde kaldığı, olağandışılık analiz raporlarındaki kriterleri taşıdığı, sınav sorularını aldığı veya dağıttığı tespit edildi. Gözaltı kararı verilen 20 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.