CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik Halk Buluşması'nda, CHP'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı'na destek çağrısı yaparken, toplu sözleşme ikramiyesi ve tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekti. Özel, geçen yıl gerçekleşen 34 bin ton et ithalatı ve son 10 yılda yapılan 7,2 milyar dolarlık canlı hayvan ithalatının yanı sıra, emeklilerin sofralarına et bulma sorununa vurgu yaptı.

Mehmet Şimşek: Dedikodulara itibar etmeyin Mehmet Şimşek: Dedikodulara itibar etmeyin

Özgür Özel, emekli maaşlarındaki düşüşü örnekleyerek, "Bugün en düşük emekli maaşı kaç para? 10 bin lira. O gün en düşük emekli maaşıyla sarrafa giden 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lirayla sarrafa giden kuyumcuya giden 2,5 çeyrek altın alıyor" dedi. Ayrıca, Türkiye'de geçen yıl küçülen tek sektörün tarım olduğunu öne sürerek, çiftçilerin bankalara borcunun bir yılda yüzde 88 arttığını belirtti.

Çiftçilerin sorunlarına değinen Özel, "Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapmak için Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri başa getirmek gerekiyor. Çiftçi destek programlarını, kırsal kalkınma programlarını hayata geçirmek lazım. Bunun için de Bilecik'teki çiftçilerin destekleri lazım. Çiftçileri 31 Mart'ta dayanışmaya ve iktidara itiraz etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, ayrıca, Cumhur İttifakı ve Türkiye ittifakı konularına da değindi. "Onların ittifakının adı korku ittifakı, zam ittifakı, zulüm ittifakı kendi koydukları isimle Cumhur İttifakı. Bizim ittifakımızın adı dayanışma ittifakı, birlikte olma, gönülleri alma, kol kola girme, sevgiyi ve mutluluğu yüceltme, hep birlikte ülkeyi zenginleştirme, Cumhuriyeti yeniden kurtarma, yeniden kurma ittifakı. Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakı" diyerek, CHP'nin Türkiye ittifakını vurguladı.

Programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İl Başkanı Ali Özdemir ve Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı da katılımcılara hitap etti ve CHP'nin merkez, ilçe, belde belediye başkan adayları ile merkez ve ilçe, il genel meclisi adayları tanıtıldı.