İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, yerel seçimlere yönelik çarpıcı mesajlar veren Akşener, hem AKP'nin hem de CHP'nin tek derdinin İYİ Parti olduğunu öne sürdü. "Bir yandan sarayın, diğer yandan da belediyenin imkânlarıyla varsın alayı üzerimize gelsin" diyerek sert bir çıkış yaptı.

Akşener konuşmasına, İYİ Parti'nin son gün belli olan adaylarını kürsüye çağırarak başladı. Daha sonra iktidarın ekonomi politikasını eleştiren Akşener, ramazan bayramında emeklilere yapılan 3 bin TL'lik ikramiyeyi 'sadaka verir gibi' sunduğunu belirtti. Emeklilerin bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu vurgulayan Akşener, "Göstermelik ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin ve gerçek bir adım atın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Ordu ziyaretindeki "Biz olmazsak doğalgaz gelmez" açıklamasına da sert yanıt veren Akşener, "Senin yokluğunda Ordu hiçbir şey kaybetmez. Ordu'nun olmayan ilçelerine doğalgazı da belediyeciliğin hasını da biz getiririz. Alıştığınız ceket siyaseti bitti" ifadelerini kullandı.

Akşener, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in 'FETÖ üyeliğiyle' yargılandığı davada beraat etmesine de tepki gösterdi. Olayın üstünün örtüldüğünü ifade eden Akşener, "Madem hiçbir şey olmamış gibi devam edecektik, neden 11 yıl kaybettik?" diye sordu.

Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasından da bahseden Akşener, "9 canımız hala toprağın altında. Sorumlular ise 'ÇED raporu ile ne alakası var' diyerek hala utanmadan kendilerini savunuyorlar. Doğamıza yapılan tüm ihanetlerin, insanımızın canını hiçe sayan tüm ihalelerin hesabını soracağız" dedi.

İYİ Parti'nin seçimlere kendi başlarına girdiği için herkesin çamur attığını ve parmak salladığını söyleyen Akşener, her aday açıkladıklarında iktidarın ya da muhalefetin 'panik atak' geçirdiğini belirtti. "Siyaset simsarlarının, tezgahını bozduk. Operasyon üzerine operasyon çektiler ama yıkılmadık" diyerek partisinin kararlı duruşunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi

Hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiren Akşener, "İktidar ve ana muhalefetin ele ele verip birlikte oluşturdukları kutuplaşma ortamındayız. Milletimizin kaybettiği bu kayıkçı düzenine çomak sokan, feleğini şaşırtan milletin sesi, İYİ Parti var" dedi. "Saray ve belediye imkanlarıyla varsın üzerimize gelsinler. Biz sadece milletimizin hanemize ne yazacağıyla, milletimizin teveccühüyle ilgileniyoruz" şeklinde konuşmasını tamamladı.