Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kayması olayının ardından CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, olayın yaşandığı maden sahasına giderek açıklamalarda bulundu. Sarıgül, madenin sürekli olumsuz haberlerle gündeme gelmesinin bölgede bir sorun olduğunu ifade etti ve maden sahasının bölge, Türkiye ve dünya için büyük risklere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Sarıgül'ün açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
  • "Haberi alır almaz bölgeye geldim. Erzincan İliç’teki altın madeni şirketinin sürekli olarak böyle haberlerle gündeme gelmesi burada bir sıkıntı olduğunu gösteriyor."
  • "Ya uygulanan yöntemleri yanlış ya da kapasiteyi zorluyorlar, belli ki bir yanlışlık var."
  • "Bu maden sahasının bölge için Türkiye için ve hatta dünya için büyük risklere yol açabileceğini hep söyledik. CHP Milletvekili arkadaşlarımla önlem alınması için çağrı yaptık."
  • "Bu olayda ihmali olanlar da hesap vermelidir. Önceliğimiz göçük altında kalan emekçilerimiz ve onların sağ salim ailelerine kavuşmalarıdır."
  • "Süreci yakından takip ediyorum. İnşallah can kaybımız olmaz. Hiçbir şey insan hayatından değerli değildir."

Mustafa Sarıgül, maden olayıyla ilgili sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli soruşturmanın yapılması için çaba göstereceklerini belirtti.