CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal'a "CHP'li belediyeler hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyenin kapılarını herkese açacaklarına söz verecekler" diye cevap vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise, "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak." diyerek tepki göstermişti. Köksal'ın sözleri, CHP içinde tartışmalara neden olmuş ve parti içi krize yol açmıştı.

Erbakan'dan "Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt Erbakan'dan "Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Yozgat'ta Akdağmadeni, Çayıralan ve Yerköy ilçeleriyle Sivas’ın Sızır beldesine yaptığı ziyaretlerde halka seslendi. "Sizi üzeni siz de sandıkta üzün" tavsiyesinde bulunan Başarır, Anadolu'nun tüm ilçelerinin kendileri için değerli olduğunu ifade ederek, "Söz, bir dahaki sefere erken seçim için Anadolu’yu gezeceğiz" dedi.

Başarır, iktidarın terör anlayışına ve HÜDA-PAR ile olan birlikteliğine de değinerek, vatanseverliği sadece seçim öncesi hatırlayan bir yaklaşımın gerçek milliyetçilik olmadığını savundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli sınırları savunmanın önemine vurgu yapan Başarır, terör örgütleriyle ilişkilendirilen siyasi partilere eleştirilerde bulundu. Ayrıca, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın memleketi olan Akdağmadeni ilçesine yönelik eleştirilerde bulunarak Bozdağ'ın bölgeye yeterince hizmet etmediğini savundu.

Başarır, aynı zamanda CHP'nin Yozgat'taki Belediye Başkan adaylarına destek verdi. Adaylara hitaben, belediyenin bütçesinin ve imkanlarının yetersiz olduğu durumlarda diğer büyükşehirlerin imkanlarını kullanacaklarını ve halkın taleplerini yerine getireceklerini söyledi. Anadolu'dan en az 5 belediye kazanacaklarına inandıklarını ifade eden Başarır, devrimin Anadolu'dan başlayacağına inançlarını dile getirdi.