Trabzon çağrı merkezi kapanıyor Trabzon çağrı merkezi kapanıyor

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin bulunması için devam eden çalışmalarda, bilim insanlarından yapılan açıklamalara göre, bölgedeki risk durumu belli oldu.

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin bulunması için devam eden çalışmalarda, bilim insanlarından yapılan açıklamalara göre, şu anda risk oluşturacak seviyede siyanür tespit edilmediği belirtildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Erdem, bölgede yapılan siyanür ölçümleriyle ilgili yaptığı açıklamada, şu ana kadar alınan verilerin risk oluşturacak seviyede siyanür içermediğini gösterdiğini belirtti. Ölçümlerin devam edeceğini ifade eden Erdem, çevre ve insan sağlığı açısından şu an acil bir risk oluşturmadığını ancak ölçümlerin devam edeceğini söyledi.

Öte yandan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eczacılık Fakültesi Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sermet Sezigen de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sezigen, şu ana kadar yapılan ölçümlerde insan sağlığını tehdit edecek bir siyanür miktarı tespit edilmediğini belirterek, saha çalışanlarının olası siyanür maruziyetine karşı gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Sezigen, amacın olayın en iyi şekilde müdahale edilerek sonlandırılması olduğunu ve şu an risk oluşturacak seviyede siyanür bulunmadığını söyledi.