İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik "KISKAÇ-7" adı altında düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonların 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği ve FETÖ'nün çeşitli yapılanmalarına yönelik olduğu belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda elde edilen bilgilere göre şüphelilerin örgütün "Güncel Yapılanması," sözde "Askeri Mahrem Yapılanması," ve "Emniyet Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyette bulunduklarını, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair beyanlarda bulunduklarını ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıklarını tespit ettiklerini açıkladı.

Zam bekleyen emeklilerin dikkatine! Erdoğan açıkladı Zam bekleyen emeklilerin dikkatine! Erdoğan açıkladı

Operasyonlar sonucunda 67 şüphelinin yanı sıra çok miktarda para, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değirmesin" ifadelerini kullandı. 1 Haziran 2023'ten günümüze kadar FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen toplam operasyon sayısı 4022, yakalanan şüpheli sayısı ise 6045 olarak açıklandı.