Eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe yıllarca dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla New York'ta açılan davada mahkum edildi. Yargıç Arthur Engoron'un verdiği karara göre, Trump'a 354.9 milyon dolar para cezası kesildi ve çocukları Donald Trump Jr. ile Eric Trump her birine 4'er milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Trump'ın eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası uygulandı.

G7’den İran açıklaması G7’den İran açıklaması

Yargıç Engoron ayrıca, Trump'a 3 yıl süreyle New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapma ve bankalardan kredi alma yasağı getirdi. Trump'ın çocuklarına da ikişer yıl boyunca aynı yasaklar uygulanacak.

Davaya ilişkin yapılan açıklamada, Trump'ın emlak sektöründe yıllarca dolandırıcılık yaparak kişileri ve kurumları mağdur ettiği belirtiliyor. Yargıç, Trump'ın finansman sağlama evraklarında varlıklarını abartarak ve net servetini aşırı değer biçerek bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına hükmetti.

Trump ve avukatları, davayı politik amaçlı olduğunu ve suçlamaları reddederek savunmuştu. Davanın uzun süren duruşmaları, 2 Ekim 2023'te başlamış ve 11 Ocak'taki kapanış konuşmalarıyla sona ermişti.