Oyuncu Merve Dizdar'ın başrolünde olduğu ve 76. Cannes Film Festivali'nde övgü alan Nuri Bilge Ceylan filmi "Kuru Otlar Üstüne", tartışmalı bir konuya sahne oldu. Şarkıcı Ferhat Göçer'in "Son Aşkım" şarkısının filmin içerisinde izinsiz kullanıldığı ortaya çıktı.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Yönetim Kurulu Başkanı olan Ferhat Göçer, başlangıçta duruma sükunetle yaklaşarak, "Filmi izleyen bir arkadaşımın bana söylemesi üzerine haberim oldu. Ben de şaşırdım. Bana sorulsaydı bir şey talep etmezdim zaten." şeklinde açıklamalarda bulundu. Ancak daha sonra, Nuri Bilge Ceylan'ın ekibinin izin alması gerektiğini belirterek, film ekibinin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir telefon açsa şarkıyı seve seve verirdim zaten" diyen Göçer, sonrasında düşüncesini değiştirerek Nuri Bilge Ceylan'a karşı hukuki adımlar atabileceğini belirtti. "Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa… Açalım davayı…" ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu’nun sağlık durumu hakkında yeni açıklama Türker İnanoğlu’nun sağlık durumu hakkında yeni açıklama

Göçer, konuyla ilgili avukatlara danıştığını ve telif haklarını koruma adına hukuki süreç başlatmayı düşündüğünü açıkladı. "Kazandığım paranın hepsini burdan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber…" diyerek de esprili bir dille dava sürecine hazır olduğunu belirtti. Bu gelişmelerin ardından, müzik kullanıcılarına izin ve lisans veren MSG'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Ferhat Göçer'in Nuri Bilge Ceylan'a karşı nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Ferhat Nuri