Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara adayı Suat Kılıç, Gazete Duvar'a verdiği röportajda, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler ve AKP ile olan ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bu milletin ta kendisiyiz! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bu milletin ta kendisiyiz!

Partisinin anketlerde yüzde 6-7 düzeyinde olduğunu belirten Kılıç, adaylarını açıkladıktan sonra Türkiye genelinde oy ortalamalarının yüzde 8 civarında seyredeceğini düşündüklerini ifade etti. Ankara ve İstanbul'da ilk üçe girmeyi hedeflediklerini belirten Kılıç, Cumhur İttifakı ortaklarından AKP ile yapılan ittifak görüşmelerine dair de önemli açıklamalarda bulundu.

Suat Kılıç, 20 Şubat'tan önce yeni bir görüşme trafiğinin olup olmayacağına dair soruya, "Sanmıyorum. Çünkü genel başkanımız çok net bir açıklama yaptı. Öncesinde de iki aya yakın süren ittifak görüşmeleri oldu ve bir ilerleme sağlanamadı. Yeniden Refah Partisi de ittifak görüşmelerine devam etme gereği görmedi. Görüşmelerde ilerleme sağlanmış olsaydı belki birkaç görüşme daha yapılıp bazı hedeflere erişilebilirdi. Ama olmadı ve nitekim ittifak yok. Açıklamamızdan sonra da AK Parti'den yeniden bir görüşme talebi gelmedi. Dolayısıyla görüşme mümkün değil. Nihayetinde Yeniden Refah Partisi, kendi adaylarıyla tüm illerde seçimlere katılacağını doğrudan Genel Başkanımızın ağzından ifade etmiş oldu. Bu bir kararlılık göstergesidir. Bir adım sonrasında da Ankara, İstanbul, İzmir adaylarımızı ilan ettik. Dolayısıyla bir boşluk kalmadı" dedi.

AKP ile ittifak görüşmeleri sırasında partisinin fedakarlık yaptığını, ancak AKP'nin sonuca odaklanmadığını ifade eden Kılıç, bu nedenle ittifakın gerçekleşmediğini belirtti. İstanbul seçimine ilişkin olarak da Kılıç, aday çıkarmalarının İmamoğlu'nun kazanmasını sağlamayacağını ifade ederek, "İstanbul'da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. ‘Yeniden Refah, Yeniden İstanbul’ diyoruz. İnşallah İstanbul'da kazanan biz oluruz. Biz kazanmazsak da umarım kazanan İmamoğlu olmaz. Ben bu konuda bu kadar netim" şeklinde konuştu.

Ayrıca Kılıç, nafaka konusundaki görüşlerini de paylaştı. Erkek tarafının ömür boyu nafaka verme mecburiyetinde olmasının sorgulandığına dikkat çeken Kılıç, dengeli ve adil bir nafaka sistemi kurulması gerektiğini ifade etti.