MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada muhalefeti hedef alarak, "Ne CHP’nin ne diğer silik muhalefet partilerinin gündemleri ülke derdi ile örtüşmemektedir" dedi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, "Özgür Bey demli çay içip içmediğimizi merak etmiş. Çayı severiz, açık olursa daha çok severiz. Demlenmiş, dejenere olmuş siyasete hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarında CHP'ye yönelik eleştiriler şu şekilde sıralandı:

  • "31 Mart seçimlerine 48 gün kala CHP gizli pazarlıklar içine girmiştir."
  • "Saklı gerçekler kirli ilişki ağları dikkatten kaçmayacaktır. 31 Mart seçimlerinde alayının foyası ortaya çıkacaktır."
  • "DEM’in ayak oyunları hiçbir işe yaramayacaktır. Demlenmiş CHP Türkiye’den kopmuştur."

Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözlerine karşılık veren Bahçeli, "Görevdeyken muhalefet etmiş olsak sınıf arkadaşım sayın Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıkları bumerang gibi bir gün ters dönecektir" dedi.

Mehmet Şimşek: Dedikodulara itibar etmeyin Mehmet Şimşek: Dedikodulara itibar etmeyin

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in "Osmanlı" sözlerine de değinen Bahçeli, "Büyükerşen’in beyni sulanmamışsa aşağılık sözleri CHP’nin özetidir. CHP’nin adam olması diye bir şey mümkün değildir. Osmanlı İmparatorluğu Türk milletinin medarı iftiharıdır" şeklinde konuştu ve "Eskişehirli vatandaşlarım köhne zihniyeti hak etmiyor. Osmanlı İmparatorluğu Türk’tür. Bizans varislerine yanıt verilecek tarih 31 Mart’tır" ifadelerini kullandı.