Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, son yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim mitinglerinden memnun olmadığını ve genel bir tepkisizlik atmosferi olduğunu ifade etti. Babacan, "Son dönemde yapılan AKP mitinglerinde genel bir tepkisizlik ve bıkkınlık durumu var. Kalabalıkların coşkusunu yitirmiş hali, kimilerine göre seçim yorgunluğuna, kimilerine göre de ekonomik krize ve memnuniyetsizliğe bağlanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da mitinglerden pek memnun olmadığı aktarılan bilgiler arasında. Tabanın coşkusunu yitirdiği, artık açıklanan vaatlerin, verilen sözlerin vatandaşa ulaşmadığı yorumları yapılıyor. Bu tepkisizliğin sandığa nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Hep birlikte göreceğiz…" şeklinde ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi

Ayrıca, Babacan Ankara'daki siyasi atmosferi de değerlendirdi. AKP'nin Ankara'da umudunu kesmeye başladığını belirten Babacan, yapılan anketlerde CHP'nin adayı Mansur Yavaş ile AKP'nin adayı Turgut Altınok arasında 15 puan fark olduğunu ve bu farkın kapatılmasının mümkün görünmediğini dile getirdi. Ankara'da ilçelerde Etimesgut ve Polatlı'nın CHP'ye geçebileceği iddialarına da değindi.