Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastının faillerinden olan ve hala aranan Hizbullah tetikçisi Necmettin Şanlı'nın ağabeyi Kerbela Şanlı, şaşırtıcı bir şekilde HÜDA-PAR'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Kerbela Şanlı'nın geçmişi, örgüt bağlantıları ve mahkumiyeti, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İstihbaratı MİT verdi! SMO yakaladı İstihbaratı MİT verdi! SMO yakaladı

7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kerbela Şanlı'nın örgütle olan ilişkisi, İstanbul Beykoz'da örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü karargahta verdiği Hizbullah fotoğraflı özgeçmiş raporuyla ortaya çıktı. Mahkeme kararlarına göre, Şanlı, Hizbullah'ın Bozek Köyü'nde propaganda faaliyetlerini yürüten imam tebliğ ve cami sorumluluğunu üstlenmiş, örgüte özgeçmiş raporu verip biat etmişti.

Kerbela Şanlı'nın faaliyetleri, örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun 2000 yılında öldürüldüğü tarihe kadar devam etti. Mahkeme tarafından 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Şanlı, halen aranan ağabeyi Necmettin Şanlı'nın aracılığıyla 1992 yılında Hizbullah'a katıldı.

Şu anda HÜDA-PAR'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kerbela Şanlı, mahkumiyetinden 17 yıl sonra seçme ve seçilme hakkını geri kazanarak aday oldu. Ancak, bu durum toplumda şaşkınlığa neden olurken, Hizbullah ile ilişkilendirilen Şanlı'nın belediye başkanlığı için ne kadar destek göreceği merak konusu.

Kerbela Şanlı'nın kardeşleri arasında hala aranan Kemalettin Şanlı, Hizbullah'ın köydeki faaliyetlerine öncülük ettiği belirtiliyor. Bu olay, örgütün geçmişteki etkisi ve bugün hala devam eden bağlantılarıyla ilgili endişeleri artırıyor.