Erbakan'dan "Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt Erbakan'dan "Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin aday belirleme sürecinde yapay zekanın büyük bir rol oynadığını söyledi. 14 Aralık'ta başlayan ve büyük ölçüde tamamlanan süreçte, CHP içinde özel bir birim oluşturduklarını ve beş kişilik profesyonel kadro ile çalıştıklarını belirten Özel, 25 kat fazla anket yaptırdıklarını ve toplamda 16 anket firmasıyla işbirliği yaptıklarını ifade etti. Ağırlıklı olarak yapay zeka teknolojisini kullanan sekiz şirketle çalıştıklarını kaydeden Özel, yapay zekanın aday belirleme sürecinde nasıl kullanıldığını şu sözlerle anlattı:

“Mesela 500’üncü ankette, ankette sorulmayan bir ismi çok fazla telaffuz edildiği için anketi kesip, “Bu ismi ankette sormak ister misiniz?” diye soruyor yapay zeka... Ve ankete eklettiğimiz bu kişi, ankette birinci çıkabiliyor. Bizim yolladığımız link üzerinden telefonla uygulama yapıyorlar şirketler. Biz dijital olarak dinliyor ve yedekliyoruz görüşmeyi. Yapay zeka denetimi var burada. Dijital dinleme olduğu için aynı anda 100 kişi bir ili arıyor. Onların birbirinden haberi yok ama ankette aday bile olmadığı halde bir isim telaffuz edilirse çok yoğun olarak, bunu yapay zeka yakalıyor. Bu ismi ankete koyup koymamayı teklif ediyor. Koyunca da ondan önceki aradıklarına da o eklenen ismi tekrar sormak için arıyorlar.”

Özel, yapay zekanın sadece aday anketlerinde değil, kampanyaya yönelik kullanıldığını da belirterek, niteliksel görüşmelerle adayın sloganını belirlediklerini ve bu yöntemin kampanya stratejilerini oluşturmada da etkili olduğunu söyledi.