'Aile ve Gençlik Fonu' kanunu kapsamında yeni evlenecek gençlerin faydalanabileceği 150 bin lira faizsiz kredi için başvurular bugün başladı. 

Fona başvurusu onaylanan kişilere, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Başvurularda öncelik deprem bölgesinde yaşayan yurttaşlara verilecek.  

RTÜK açıkladı: Tüm kanallar ortak yayın yapacak RTÜK açıkladı: Tüm kanallar ortak yayın yapacak

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesinden alınmaya başlayacağını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şu açıklamayı yaptı:

"İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmıyla başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz."

BAŞVURU KRİTERLERİ

Evlilik kredisine başvuru kriterleri ise şöyle belirlendi:

- Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olmak
- Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması 
- Başvuru tarihi itibariyle resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması