ABD Temsilciler Meclisi'nin dün yaptığı açıklamada, "ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" ile karşı karşıya olduğu ifade edilmiş, ancak ayrıntıya girilmemişti. Beyaz Saray, bu açıklama sonrasında konunun Rusya'nın geliştirdiği "uyduları hedef alma yeteneği" ile ilgili olduğunu belirterek, detaylı bilgilerin paylaşılmayacağını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya" ifadesiyle gündeme gelen konunun, Rusya'nın geliştirdiği ancak şu an aktif olmayan "uyduları hedef alma kabiliyeti" ile ilgili olduğunu doğruladı. Ancak Kirby, istihbari bir konu olması sebebiyle daha fazla detaya girmeyeceklerini belirtti.

Kirby, Rusya'nın bu yeteneği şu an aktif olarak kullanmadığını, ancak bu kabiliyeti elde etme çabasının endişe verici olduğunu ifade etti. Konunun şu an için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturmadığını vurgulayan Kirby, ayrıca detaylara girmemelerinin nedenini, konunun istihbari olması ve güvenlik hassasiyeti taşıması olarak açıkladı.

İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı! İsrail’den açıklama geldi: İran’a saldıracak mı!

ABD yönetimi, konunun orta ve uzun vadeli bir tehdit olarak değerlendirildiğini ve ilgili müttefik ülkelerle temas halinde olduklarını belirtti.