ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Washington'da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ABD-Ürdün diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümü münasebetiyle iki ülke arasındaki uzun süreli ortaklık vurgulandı. Blinken, bu ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin bölgedeki istikrar için önemli olduğunu belirtti.

İran'dan "meşru müdafaa" açıklaması İran'dan "meşru müdafaa" açıklaması

Blinken, ABD'nin "bölgesel barış ve güvenliği ilerletmek" amacıyla Ürdün ile çalışma kararlılığını ifade etti. Görüşme sırasında Ürdün'ün Gazze'deki Filistinlilere yönelik insani yardım çabaları da masaya yatırıldı. Blinken, Ürdün Kralı Abdullah'a, Gazze'deki insani yardım çabaları nedeniyle teşekkür etti.

İki lider, bölgede kalıcı barış ve güvenliğin sağlanması için atılacak adımları da değerlendirdi. Blinken, ABD'nin bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına olan bağlılığını vurgulayarak, bu hedef doğrultusunda işbirliği yapma kararlılığını yineledi. Görüşmenin ayrıntıları ve alınan kararların ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.